Sănătate

A trecut încă o zi fără nicio persoană vaccinată la medicul de familie. Se vor deschide trei centre de vaccinare cu serul Pfizer în Timiș: două pe data de 13 aprilie , unul pe data de 20 aprilie

Duminică, potrivit DSP Timiș, în județul Timiș s-au vaccinat 3.385 de persoane. Încă o dată, nicio persoană nu s-a vaccinat la medicul de familie, toate programându-se la centrele dedicate. Din 7 aprilie, când a fost lansată campania, în doar două zile au fost raportate doze administrate în cabinetele medicilor de familie: în prima zi, 10 persoare, iar sâmbătă, 18 persoane. Până acum, aproape 2.500 de doze de vaccin AstraZeneca au primit de la DSP Timiș medicii de familie înscriși în programul pilot lansat, sprijinit de Primăria Timișoara.

În centre, duminică, 2.970 de doze administrate au fost Pfizer-BioNTech, 350 au fost cele Moderna, iar 65 au fost de AstraZeneca. În prima etapă s-au vaccinat 53 de persoane; în a doua, 1.646; iar în a treia, 1.686. Dintre cele aproape 3.400 de doze administrate în ultimele 24 de ore, 661 au fost de rapel.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Timiș au fost administrate 167.498 de doze de vaccin. Peste 120.000 de timișeni au primit măcar o doză, dar dintre aceștia, aproximativ 44.500 au fost imunizați complet, cu ambele doze.

Reacții adverse au fost raportate către DSP Timiș în 0,07% din cazuri. Dintre cele 116 reacții, una s-a înregistrat duminică, la o persoană cu istoric de reacții la anxietate, care a prezentat o sincopă de scurtă durată, cu revenire spontană.

Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Marți se vor mai deschide două centre noi de vaccinare, la Casa de Cultură din Gătaia și la Kardinal One Medical din Ciacova. Ambele vor folosi serul produs de Pfizer. În 20 aprilie, se va deschide și un alt centru de vaccinare, tot cu Pfizer, la Casa de Cultură din Recaș.

Odată cu intrarea în funcțiune a acestor centre, s-a asigurat la nivelul județului Timiș, acoperirea întregii arii, creând posibilitatea populației să se vaccineze în cel mai apropiat centru de domiciliu”, au mai transmit reprezentanții DSP Timiș.

Lasă un comentariu