Administrație

A scăpat de interimat: Dorel Cojan, directorul Poliției Locale, dat afară din funcția pe care o ocupa fără concurs

Ținut la „cârma” Poliției Locale de fosta administrație, fără concurs, Dorel Cojan a fost înlăturat din funcția pe care o ocupa de mulți ani, având titlu interimar. Adjunctul lui Cojan va prelua atribuțiile până la finalul anului.

Anunțul a fost făcut astăzi de către noul primar, Dominic Fritz. Acesta a spus că Poliția Locală va fi condusă, până la finalul anului, de către Dumitru Domășnean, director adjunct încă din 2017. Concursul pentru ocuparea postului va urma la anul.

Dumitru Domășnean a câștigat concursul pentru funcția de director adjunct în 2017, după ce a fost șef la Biroul Rutier din cadrul Poliției Timișoara, timp de zece ani.

Am delegat atribuțiile de director al Poliției Locale. Până acum au fost exercitate de Dorel Cojan. De azi, atribuțiile de director al Poliției Locale vor fi exercitate de către directorul adjunct Dumitru Domășneanu. Este un semnal că lucrurile se vor schimba în Timișoara. Va urma o perioadă de tranziție, după care vom face un concurs deschis la Poliția Locală, după cum prevede legea” a fost anunțul lui Fritz.

Dorel Cojan era ținut în funcție de fostul edil, Nicolae Robu, fără concurs, motivând că nu vrea să schimbe conducerea acolo unde lucrurile merg bine.

Fostul director al Poliției Locale ieșise la pensie, după ce a ocupat funcții importante în structurile oamenilor legii, în 2006, după care a ajuns în conducerea instituției, de unde nu a mai ieșit mai bine de un deceniu, ocupând funcția de director adjunct începând cu anul pensionării. Concomitent, încasa atât salariul de la PLT, cât și pensia, adică peste 150.000 lei pe lună.

A ajuns să conducă Poliția Locală din 2014, în urma decesului fostului director executiv. În toată această perioadă, Dorel Cojan a avut titlu interimar.

Lasă un comentariu