Administrație

A fost prezentat proiectul de buget al Timișoarei pe anul 2021. Care sunt obiectivele administrației Fritz

Proiectul de buget al Timișoarei pentru 2021 a fost prezentat de către primarul Dominic Fritz. Deși este unul asemănător cu cel de anul trecut, acesta conține mai puține proiecte, dar oficialii PMT promit mai multe studii pentru lucrări ce pot fi demarate în viitor.

Bugetul total propus de administrația Fritz este de 1,4 miliarde lei. Mai bine de jumătate din acești bani, adică 56% (787,0 milioane lei) sunt pentru cheltuieli de funcționare, dar vor fi alocați bani și pentru reparații de drumuri, salubrizarea orașului, întreținerea spațiilor și ordine publică.

Colterm va beneficia de o subvenție de 99 milioane de lei, în timp ce Societatea de Transport Public Timișoara va primi 74 milioane.

Finanțările pentru proiectele de dezvoltare ale orașului provin din bugetul local (51%), fonduri europene (aproximativ 39%) și bugetul de stat (11%).

Se vor continua lucrările de modernizare de la Bulevardul Constin Prezan – Venus, Parcul Cetății și strada Gheorghe Alexandrescu (tronsonul Calea Torontalului – Calea Aradului).

Primăria Timișoara va aloca aproximativ 3,5 milioane de lei pentru digitalizare și Smart City. Se dorește implementarea ghișeului virtual, automatizarea proceselor interne și smart lighting (extinderea iluminatului public și eficientizarea consumului de energie).

Administrația Fritz dorește să introducă benzi dedicate pentru transportul public. Un proiect pilot va fi demarat între Centru și Spitalul Județean. De asemenea, va fi realizat un studiu pentru optimizarea rețelei de transport public.

La capitolul educație, oficialii PMT promit că vor demara lucrările pentru trei creșe noi din Lipovei, Ciarda Roșie și Bogdăneștilor, urmând să pregătească documentația pentru alte patru (Alexandrescu, Bucovina, Blașcovici și Ghiroda Nouă). Vor fi realizate documentări și pentru reabilitarea unor școli gimanziale din oraș.

Vor fi făcuți primii pași pentru construirea noii Maternități, dar și pentru construcția noului Spital Municipal.

Muzeul Orașului va fi amenajat la Primăria Veche. Administrația va mai acorda fonduri pentru Centrul Multicultural Mărășești & Muzeul Minorităților.

Pe plan sportiv se dorește realizarea unui parc sportiv pe malurile Begăi (Uszoda), construcția complexului sportiv din Calea Lipovei și reabilitarea stadionului de rugby Theodor Amann.

Proiectul de buget va rămâne în dezbatere timp de 30 zile, timp în care cetățenii pot lăsa feedback AICI.

Lasă un comentariu