Administrație

A avut loc prima rundă de negocieri între PNL și USR PLUS, în vederea guvernării locale. Ce au decis cele două partide

Prima rundă de negocieri în vederea guvernării locale a avut loc astăzi, între partidele PNL și USR PLUS. Cele două au anunțat, într-un comunicat de presă comun, că a fost o întâlnire „bună”.

Încă de la alegerile locale, cele două partide au anunțat că vor negocia în vederea guvernării locale și pe județ, încercând să coaguleze o majoritate în cele două structuri ale administrației locale și județene. Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, a fost liderul echipei de negocieri, iar echipa PNL-ului a fost reprezentantă de președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Am avut, astăzi, o primă întâlnire, bună, pentru deschiderea negocierilor cu obiectivul de a coagula majorități stabile și puternice pentru Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș și a stabili o bună cooperare în localitățile din județ. Discuțiile s-au purtat în jurul unor principii și proiectelor mari pentru Timișoara și județ” se arată în mesajul postat de reprezentanții celor două partide.

Conform comunicatului, urmează ca de săptămâna viitoare să aibă loc negocieri între echipele mai mici ale celor două tabere, axate pe diverse domenii din administrația locală și județeană. Peste o săptămână a fost programată și o nouă rundă de negocieri între cele două echipe.

Am hotărât că, începând de luni, ne vom întâlni în echipe de lucru mai mici pe diferite domenii de interes pentru administrația locală, pentru ca joia viitoare să avem o nouă negociere, politică, pentru un program comun de guvernare locală” au mai spus liderii politici.

În urma întâlnirii de astăzi, cele două partide se declară compatibile pentru a forma un parteneriat de durată în viitori patru ani.

Considerăm că există premisele unui parteneriat pentru Timișoara și Timiș, pentru următorii 4 ani, care să aibă în centru voința cetățenilor exprimată în 27 septembrie pentru reguli noi în administrație și politică: transparență, meritocrație, competență, colaborare pentru proiectele mari ale orașului și județului” au mai transmis politicienii.

Lasă un comentariu