Sănătate

32 de centre de vaccinare anti-Covid vor fi organizate în județul Timiș. 17 dintre ele, la Timișoara. Unde vor fi restul

S-a stabilit, la nivel județean, locația viitoarelor centre de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. Astfel de puncte vor fi amenajate în municipii, orașe, dar și câteva comune din Timiș.

Prefectul Liliana Oneț a participat la o videoconferință susținută de coordonatorul național al campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Autoritățile au discutat despre modul în care vor fi organizate centrele fixe de vaccinare. 32 vor fi în județul Timiș, cele mai multe fiind la Timișoara – 17 centre.

La nivelul județului Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare, situate astfel: municipiul Timișoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru”, se arată în comunicatul Prefecturii Timiș.

Autoritățile au explicat structura unui centru de vaccinare: „vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare”.

Vor exista și puncte mobile de vaccinare destinate centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.

Campania de vaccinare este compusă din trei etape:

  • în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social,
  • în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie,
  • în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Cel mai probabil, vaccinarea va începe din luna ianuarie, transmit autoritățile.

Lasă un comentariu